کشت توام (مخلوط) گل محمدی و سیر به عنوان یکی از روشهای زراعی مدیریت تلفیقی آفات، در راستای بهبود کیفیت و سلامت مواد غذایی، به صورت آزمایشی در شهرستان اشکذر انجام گردید.
به گزارش یزدزیست ، با رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا برای موادغذایی، تحول شگرفی در کشاورزی سنتی ایجاد گردید و کودهای شیمیایی، فراوردههای هورمونی و سایر عوامل خطرزا برای محیط زیست به صورت کنترل نشده و بیرویه به بخش کشاورزی وارد شدند تا این بخش بتواند به تقاضای رو به رشد موادغذایی پاسخ دهد. اما این افزایش تولید مشکلات زیست محیطی و اجتماعی گوناگونی از جمله نگرانی درخصوص کیفیت مواد غذایی و به خطر افتادن سلامت افراد را به دنبال داشته است. لذا یکی از روشهایی که از طریق آن میتوان در راستای بهبود کیفیت موادغذایی گام برداشت؛ مدیریت تلفیقی میباشد. روشهایی که در مدیریت تلفیقی آفات مورد استفاده قرار میگیرد به روشهای زراعی، روشهای فیزیکی، مکانیکی، روشهای بیولوژیکی و روشهای شیمیایی تقسیم میشوند. کشت توام (مخلوط) به عنوان یکی از روشهای زراعی مدیریت تلفیقی آفات، در راستای بهبود کیفیت و سلامت مواد غذایی می باشد.
کشت مخلوط،کاشت همزمان دو یا چند گونه گیاهی در یک زمین میباشد که قادر است میزان و پایداری عملکرد را درمقایسه با سیستم تک کشتی بهبود بخشد. علت افزایش محصول در زراعت مخلوط، استفاده بیشتر گیاهان از عوامل محیطی مانند آب، مواد غذایی و نور است.
برخی گیاهان ترکیباتی ازخود آزاد میکنند که سبب جذب حشرات مفیدی میشوند که به عنوان شکارچیان آفات محسوب میشوند (مبارزه بیولوژیک). ترکیب آزاد شده از این گیاهان، سبب گیج شدن و فرار آفات میشوند. و همچنین می توان گفت که حمله حشراتی که بصورت اختصاصی عمل میکنند کاهش مییابد. و آن هم به دلیل این است که در کشت مخلوط، آفت به راحتی قادر به یافتن میزبان خود نیست.
کاشت سیر در کنار گل محمدی باعث فرار بسیاری از آفات می گردد. سیر از جمله گیاهان فراری دهنده (repellent) آفات محسوب می شود. به علاوه گل های کوچک ارغوانی یا سفید رنگ آن ها در اواخر بهار ظاهر می شوند و همراه با برگ های زیبایش بر جلوه محیط می افزایند.
کشت توأم گل محمدی با سیر به صورت آزمایشی، در سطح ۰/۶ هکتار، در روستای هامانه بخش خضرآباد شهرستان اشکذر، انجام گردیده است.
منبع:سازمان جهادکشاورزی یزد
- کد خبر 14558
- خبرهای مهم , صنعت سبز
پرینت